Skip to main content

Bitcoin Kurs: Bitcoin Kursen Möter Motstånd vid $27,000 - Guldläge för Swingtrading & Pump and Dump

--News Direct--

Vårens Bitcoin kurs har sett både toppar och dalar, med en toppnotering som klättrade över 30,000 dollar den 17 maj. Det representerar en imponerande ökning med över 66% bara i år.

Vi som håller koll på Bitcoin kursen vet dock att vindarna vänder snabbt, och att en Bitcoin snabbt kan tappa i värde.Under den gångna veckan har Bitcoin förlorat närmare 5%, och handlas nu för runt $26,000.

Enligt kryptoanalytiker runt om i världen kan det nu vara så att Bitcoin har förlorat det tidigare momentum som bidrog till den imponerande tillväxten under början av året.Ögonen vänds nu istället mot meme coins och altcoins, där potentialen är större för både snabbbare och högre avkastning.

Låt oss titta närmare på Bitcoinkursen, varför det verkar som att Bitcoin inte kommer att klättra över $30,000 i Juni 2023, och varför detta öppnar för swingtrading.

Bitcoin Kurs Juni 2023: Kommer Bitcoin kursen nå över $30,000 i Juni?

När man tittar på Bitcoinkursen för maj 2023 verkar det som att resistansnivån på $30,000 kommer att hålla i sig ett tag till. Detta är dock normala marknadsrörelser, och det är vanligt att kursen backar efter en all time high.

Krypto experter menar nu att nuvarande bitcoin kurs antingen fortsätta sin nedåtgående trend mot nästa resistansnivå på $25,000, eller återhämta sig och testa $30,000 nivån igen.

RSI visar på en uppåtgående trend och närmar sig 50% nivån. Det kan betyda två saker, antingen att Bitcoin snart kommer bli överköpt, och därmed backa till nästa resistansnivå på $25,000. Eller att bitcoins kurs konsiliderar efter sin 50 dagars moving averege, som ligger på runt $29,000.

Om Bitcoin Kurs Backar: Köp Shitcoins, Altcoins & Meme Coins Istället - Altcoin season är här i Full Effekt

Bitcoin kursen har haft en förhållandevis tråkig utveckling den senaste månaden, och även om värdet på en Bitcoin är mer än 50% högre än i januari, verkar det som att utvecklingen stannat av.

Detta banar dock väg för något som kallas för “Altcoin season”. Altcoin, meme coin eller shitcoin season som det också kallas brukar hända när kryptomarknaden tuggar på i vågrät riktning. När bitcoin kurs går dåligt är det helt enkelt många som blir ivriga på att tjäna pengar, och därför väljer att vara med på pump and dumps på altcoin marknaden.

Av allt att döma är vi just nu i mitten av en altcoin-säsong, då vi bara den senaste månaden har sett flera meme coins utan något som helst värde ökat med flera tusen procent på några minuter. För att nämna några har Pepe coin, Wojak, Milady och SpongeBob ökat med mellan 1000-6000%.

Altcoins & Meme coins följer inte samma mönster som vårens Bitcoin kurs

Memecoins är som sagt en form av kryptovaluta som skapas till följd av att ett meme gått viral. Ett tydligt exempel på detta är MIlady (LADYS), som skapades till följd av en tweet från Elon Musk.

Detta skapar en stor hype, och många nya investerare brukar tro att Elon Musk i det här fallet är involverad i projektet. Tidigare har Elon Musk även tweetat om bland annat Dogecoin, som fått kursen att öka med flera hundra procent.

Kryptomarknaden styrs med andra ord av hype, och desto fler som pratar om ett nytt memecoin, altcoin eller shitcoin projekt, desto större är chansnen att projektet snabbt ökar i värde.

Sedan finns det såklart flera faktorer, som till exempel att meme coins brukar ha ett mycket lägre totalt antal tokens, vilket innebär att det krävs mindre pengar och volymer för att sätta kursen i rullning.

Om Bitcoin Kurs tappar i värde i Juni - Var med på pump and dump & swingtrading med nya kryptovalutor

Det många inte vet är att meme coins, shitcoins och altcoins brukar öka i värde när bitcoins kurs tappar i värde. Detta beror som tidigare nämnt på flera saker, och man kan aldrig veta exakt vad marknadsrörelser beror på.

Det finns dock flera exempel där nya kryptovalutor har ökat i värde när bitcoin kursen backat.

Här är tre nya kryptovalutor som passar för swingtrading när bitcoin kursen sjunker:

1. Copium ($COPIUM) - Nytt meme coin ökar med 2000% i värde medans bitcoins kurs backar

Copium är ett meme coin som bygger på Copium meme-trenden. Det släpptes för lite mindre än två veckor sedan, men har trots att det är ett meme coin fortsätter att öka i värde och antal anslutna kryptoplånböcker.

Här kan vi se att Copium hade en långsam start under de första timmarna, för att sedan åka upp till månen i raketfart. Copium peakade på 2000% i tillväxt under den första handelsdagen medan bitcoin sjönk i värde.

Mycket pekar på att hype på Twitter är den bidraganade mekanismen till Copium meme coin tillväxt. De utvecklade nämligen ett smart antidumping system, där bara 200 etablerade kryptohandlare fick tillgång till förförsäljningen (presale).

För att undivka att kursen dumpas, har Copiums utvecklare implementerat ett system som bara tillåter att presale hodlrs bara får sälja 10% av sina $COPIUM åt gången. Till följd av detta har Copiums kurs ett en mycket stabilare tillväxt än andra shitcoin, och det är långt ifrån för sent att köpa Copium meme.

2: SpongeBob ($SPONGE) - Meme coin ökar med 1 500% medans Bitcoin kurs sjunker

Spongebob, eller svampbob fyrkant på svenska, är ett annat meme baserat coin som ökade med över 1500% på bara några timmar. Svampbob fyrkan token följer ungefär samma mönster som Copium, och pumpade medan Bitcoin backade.

Hypen kring svampbob fyrkant meme coin var ungefär lika stor som för Copium. Många krypto influencers var tidiga med att rapportera om svampbob token på Youtube, Twitter och Telegram.

Svampbob meme coin har dock tappat en hel del sedan den första pumpen, men det illustrerar bara min poäng - när bitcoin kurs backar, kan man vara med på pump and dump och swingtrading med meme coins.

När Bitcoin Kurs backar - Kör på Pump and Dumps & Swingtrading med Memecoins, Shitcoins och Altcoins

För att sammanfatta är altcoins, meme coins och shitcoins ett bra alternativ till Bitcoin, när bitcoin kurs sjunker eller trummar på i vågrät riktning.

Meme coins bygger helt och hållet på hype, och saknar ofta ett faktiskt värde. Det går helt enkelt ut på att få med så många som möjligt på en så kallad “pump and dump”, precis som i filmen The Wolf of Wallstreet.

För att hitta pump and dump och swingtrading möjligheter föreslår jag att du spanar in vår artikel om nya meme coins och altcoins. På så vis kan du få information om nya kryptovalutor innan de når marknaden.

På aktiemarknaden hade detta mer eller mindre klassats som insider trading, men eftersom kryptomarknaden är oreglerad finns det fortfarande möjligheter att tjäna pengar på pump and dump och swingtrading!

DISCLAIMER: Detta ska inte ses som investeringsråd. Kryptovalutor är volatila tillgångar, gör din egen research innan du investerar och investera bara pengar du har råd att förlora. Vi kan få provision när man klickar på länkar i den här artikeln.

Contact Details

Finance News

Alex Brown

alex@financenews.com

View source version on newsdirect.com: https://newsdirect.com/news/bitcoin-kurs-bitcoin-kursen-moter-motstand-vid-27-000-guldlage-for-swingtrading-and-pump-and-dump-918744012

Data & News supplied by www.cloudquote.io
Stock quotes supplied by Barchart
Quotes delayed at least 20 minutes.
By accessing this page, you agree to the following
Privacy Policy and Terms and Conditions.